Welgeteld 100 delen is de omvang van deze collectie. Nou ja, ééntje ontbreekt nog

Onlangs kreeg de redactie een aanbod om een complete verzameling publicaties van het Zuidelijk Historisch contact over te nemen. Het gaat om de ‘100 Bijdragen tot de geschiedenis van het Zuiden van Nederland’. Later hoort u hier meer over.
Oorspronkelijke opzet was om alle delen successievelijk via het boekwinkeltje Waterschans in de verkoop te doen. Daarmee zou de collectie uit elkaar vallen.
Bij de inventarisatie van de collectie kwamen er veel interessante titels voorbij.  Zo vindt u hier onder meer de driedelige publicatie van Slootmans over de jaarmarkten in Bergen op Zoom en de tweedelige over de pottenbakkerij, een boek over Siardus Bogaerts, een markante prior van het Wilhelmietenkooster in Huijbergen. Veel sociografische titels, een aantal biografieën van markante Brabanders, enzovoorts. Een compleet overzicht vindt u in de bijlage door hier op te klikken. Het lijkt de redactie dan ook een beter idee om de serie bij elkaar te houden, en toegankelijk te maken voor de leden van de Kring. Zo’n kans krijg je maar één keer.
Suggesties gevraagd
Op welke wijze zo’n beschikbaarstelling gestalte moet krijgen is op dit moment nog helemaal niet duidelijk. Daarom vernemen we graag suggesties van u, leden van de Geschiedkundige Kring en potentiele gebruikers van deze boeken.
Uw reactie (s) kunt u hier onder plaatsen. En wellicht heeft u ook dergelijke boeken waarvan u het jammer vindt om ze verloren te laten gaan. Laat dat dan ook weten. Wij zijn benieuwd naar uw suggestie.

 

Studies 1

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *