De geschiedenis van de stad is nooit af. De stichting In den Scherminckel gaat voort met het zoeken naar overblijfselen van de vesting, en andere gebouwen. De open dag op zaterdag 15 oktober 2016 zult u zich nog wel herinneren. Nu kunt u behalve kijken ook uw steentje bijdragen. SIDS stelt de vraag weliswaar aan hun donateurs, maar zal ongetwijfeld uw stoere handen graag verwelkomen. Enne, wat let u, dan wordt u toch gewoon ter plekke donateur van SIDS? Helemaal geen slecht idee, dunkt me.
Op maandag 29 mei start het (vervolg) archeologisch onderzoek op de locatie Veolia tegenover het station (BoZ). Dit zal 2 of 3 dagen duren en vrijwilligers zijn welkom. Hier kunt u dus letterlijk en figuurlijk nog eens iets opsteken!
Wouw
Trouwens, in Wouw wordt elke zaterdag gewerkt aan de grote opgraving van het kasteel van Wouw, de eigenlijke woning van Jan van Glymes. Vrijwilligers zijn ook hier van harte welkom. Bovendien zal daar woensdag 17-5 a.s.vanaf 13.30 uur ook gewerkt worden. Dat wordt nog haasten!

Opgraven zonder te bukken; zo vind je elk stukje wat in de grond verborgen is

Minderbroeders
Het zijn overigens niet alleen bouwterreinen die interessant materiaal opleveren. Bij de reconstructie van de Noordsingel is ter hoogte van de Minderbroederstraat een aantal kubieke meters grond uitgenomen en op het opslagterrein van de aannemer gedeponeerd. Leden van SIDS hebben begin april die kubieke meters gedurende een week of twee minutieus gefilterd en doorzocht op scherven en botten of delen er van. Bekend was dat op de plek waar de grond vandaan is gehaald, een afvalstortplaats was van het klooster. SIDS hoopt met de vondsten onder meer een beter beeld te krijgen van het menu dat de broeders voorgeschoteld kregen.

Een deel van wat uit de vele kubieke meters tevoorschijn kwam

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *